راه های پیشگیری از الزایمر

آلزایمر یکی از بزرگ ترین نگرانی های بشر است. افراد در سنین بالا بیشتر نگران آن هستند و این بیماری بسیاری از ماها را می ترساند. مخصوصاً زمانی که نشانه هایی را از آن مشاهده می کنیم یا مثلاً کسانی که دوستشان داریم به این بیماری مبتلا می شوند. البته که جای امیدواری هست و افراد می توانند خودشان را تقویت کنند و برای ادامه زندگی انگیزه بالایی داشته باشند.

جلوگیری از آلزایمر

تحقیقات نشان می دهد که افراد می توانند با انجام اقداماتی مانند تغییرات در سبک زندگی خطر ابتلا به آلزایمر و دیگر بیماری های مربوط به زوال عقل را کاهش دهند پس باید یاد بگیرید که عوامل خطر را کنترل کنید و سبک زندگی سالم داشته باشید و توانایی های ذهنی خود را در حد بالا نگه دارید. عواملی مثل سن و سال و ژنتیک خارج از کنترل هستند. اگرچه که هنوز گزینه مربوط به سبک زندگی سالم باقی مانده است.

متخصصان بر این باور هستند که خطر بیماری آلزایمر فقط محدود به سنین بالا نمی شود. بلکه می تواند قبل از بروز علائم در افراد با سنین پایین تر هم اتفاق افتاده باشد.

پس هیچ گاه برای انجام سبک زندگی سالم و برای جلوگیری از آلزایمر زود نیست. هر چقدر که بیشتر خود را تقویت کنید، مدت زمان طولانی تری سالم باقی می مانید و خطر ابتلا به آلزایمر بیشتر کاهش پیدا می کند. مراحلی که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به شما معرفی می کنیم، باعث می شود که از این بیماری پیشگیری شود.

 

راهکار های پیشگیری از الزایمر:

1. ورزش منظم

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که ورزش منظم خطر ابتلا به آلزایمر را تا بیش از 50 درصد کاهش می دهد و همچنین می تواند از مشکلات ذهنی و جسمانی دیگر هم جلوگیری کند.

 

2. تعامل اجتماعی

بسیاری از ما در این روزها منزوی شده ایم و با بالا رفتن سن این انزوا افزایش پیدا می کند. هیچ گاه هم برای ملاقات افراد جدید و برقراری دوستی های تازه دیر نیست.

  • داوطلب شوید و وارد یک گروه اجتماعی شوید.
  • کمپین های مختلف را ملاقات کنید.
  • در کلاس های گروهی مثل باشگاه و یا دانشگاه ها شرکت کنید.
  • همسایگان خود را بشناسید.
  • هفتگی با دوستانتان بیرون بروید و قرار بگذارید.
  • بیرون از منزل بروید و در جاهایی مثل پارک، موزه و مکان های عمومی ظاهر شوید.

 

3. داشتن رژیم غذایی سالم

محققان توضیح می دهند که اختلالات متابولیک با سیستم های ارسال سیگنال در بدن مرتبط هستند و می توانید عادات مربوط به غذا خوردن خود را تنظیم کنید و التهابات را بکاهید و از مغز محافظت کنید. وزن خود را مدیریت کنید زیرا افزایش وزن عاملی برای ابتلا به بیماری آلزایمر است. افرادی که اضافه وزن دارند، دو برابر بقیه بیشتر در معرض این مشکل قرار می گیرند.کاهش وزن نیز می تواند راهی برای نگهداری از مغز باشد.

4. تحریک ذهن

فعالیت هایی که به عملکرد های چندگانه و برقراری ارتباط تعامل و سازماندهی نیاز دارند، برای این افراد مفید است. پس باید زمانی را برای تحریک ذهن خود اختصاص دهید و کارهای زیر را انجام دهید:

چیزهای جدید یاد بگیرید. مطالعه زبان خارجی، نواختن یک آلت موسیقی یا نقاشی کردن و یادگیری دوخت و دوز جزء کارهای موثر است و همچنین می توانید در کلاس مورد علاقه خود ثبت نام کنید و مهارت جدید یاد بگیرید.

با دست مخالف خود غذا بخورید. سعی کنید عادت های خود را تغییر دهید تا مغزتان دچار چالش شود و فعالیت داشته باشد.

5. کیفیت خواب

آشفتگی خواب شبانه فکر را به هم می ریزد روی روحیه شما تاثیر می گذارد و باعث می شود که بیش از بقیه در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر باشید. برای بهبود خواب خود باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • یک برنامه منظم برای خود داشته باشید.
  • شب ها و صبح ها در یک ساعت مشخص به خواب بروید و بیدار شوید تا ریتم شبانه روزی بدن شما تنظیم شود.
  • ساعت بدن شما به نظم پاسخ می دهد.
  • تمام تکنولوژی را از اتاق خواب خود دور کنید.
  • قبل از خواب کاری را انجام دهید که شما را آرام می کند.
  • دوش آب داغ، انجام حرکات کششی، گوش دادن به موسیقی آرام و خاموش کردن چراغ ها جزء همین اقدامات است و می توانید آن ها را به یک عادت تبدیل کنید تا ذهن شما نسبت به آن ها بهتر پاسخ دهد و راحت تر بخوابید.
  • فضای ساکت را انتخاب کنید.
  • زمانی که استرس اضطراب و نگرانی شما را بیدار نگه داشته، از رختخواب بلند شوید و سعی کنید وارد اتاق دیگری به مدت 20 دقیقه بشوید و دوباره برگردید.

6. مدیریت استرس

استرس مزمن یا دائم قطعاً مغز شما را به هم می ریزد و قدرت حافظه را از بین می برد. سلول های عصبی را نیز دچار مشکل می کند و در نتیجه خطر ابتلا به آلزایمر افزایش پیدا می کند. مدیریت استرس باید دقیقاً در هر سنی انجام شود و اثرات مضر آن را به حداقل برساند.

نفس عمیق بکشید. پاسخ به استرس را با یک نفس عمیق و داخل شکم آرام کنید.

فعالیت های ریلکسیشن انجام دهید. استرس خود را کنترل کنید و تکنیک هایی مثل مدیتیشن، ریلکسیشن ماهیچه و یوگا بسیار کمک کننده است.