شهرستان برخوار مهد پرورش بزرگان، علما و نخبگان علمی و ورزشی بوده و هست، شهرستانی که از دل آن بزرگ مردان و زنانی تربیت شده اند که امروز نامی آشنا برای مردم کشور و حتی کل جهان دارند.
آیت الله حاج شیخ مسلم داوری یکی از این بزرگان و علمای شهرستان برخوار و اهل شهر دولت آباد است، کسی که امروز عنوان پدر علم رجال را بر او نهاده اند و در این زمینه حرفی برای گفتن دارد.ایشان مؤسس مرکز پزشکی حضرت امام رضا علیه السلام می باشد.
آیت الله شیخ مسلم داوری در شهر دولت آباد، در سال ۱۳۲۲ هـ.ش در یک خانواده مومن و متدین و مذهبی دیده به جهان گشود. پدرشان مرحوم کربلایی صمد داوری، یکی از شیفتگان اهل بیت علیهم السلام و از خدمتگزاران مردم شریف آن خطه و مادرشان نیز از دوستداران و محبان اهل بیت علیهم السلام بودند.
در حال حاضر شاگردان و دانشمندان زیادی از محضر وی استفاده کرده اند و بنا به گفته بسیاری از شاگردان وی، وجه تمایز آیت الله داوری نسبت به دیگر علماء را می توان در دقت علمی و عمق نظر زیاد و دیدگاه خاص وی نسبت به سخنان فقهاء و برخورداری از روشی نوین در تدریس و همچنین در علم حدیث و رجال و اختلافات طبقات در آن ها نسبت داد که از این حیث بسیار بی نظیر بوده و یکی از اساتید مطرح در این علوم هستند.
این عالم گرانقدر دارای تالیفاتی مهم و ماندگار در زمینه های مختلف است که هر یک به نوبه خود زبانزد محافل علمی حوزه و دانشگاه هستند.
به سراغ آیت الله داوری رفتیم تا علاوه بر معرفی بیشتر این استاد حوزه و دانشگاه به مردم شهرستان، با آثار و افتخارات وی آشنا شویم.
تا پایان با ما باشید:
مختصری درباره سابقه تحصیلی و علمی تان بفرمائید؟
بعد از تکمیل دوره ابتدائی، به تحصیل دروس حوزوی پرداختم و مقدمات علوم حوزوی را در شهر اصفهان (مدرسه نیم آور) به مدت پنج سال تا تکمیل لمعتین نزد اساتید مشهور آن دوره قرار گرفتم.
بعد از آن به دستور مراجع به نجف اشرف عزیمت کردم زیرا در آن زمان محصلین ممتاز را از شهرهای مختلف ایران به هزینه خود به نجف اشرف برای ادامه تحصیل اعزام می کردند و بنده یکی از کسانی بودم که به نجف اشرف برای ادامه تحصیل عزیمت کردم و در آنجا سطح عالی را تکمیل و بحث خارج را نزد فقهاء بزرگ آن حوزه مبارک گذراندم.
در بحث خارج اصول و فقه آیت الله العظمی خوئی (رحمه الله علیه) یک دوره کامل اصول و فقه از بحث صلاه تا آخر مباحث فقهی ایشان شرکت کردم.
ضمن حضور در بحث استاد، خود نیز مشغول به تدریس بحث خارج در نجف اشرف بودم. همچنین دروسی نیز در محضر مراجع عالی قدر آن زمان همچون حضرت آیت الله العظمی امام خمینی (رحمه الله علیه) و در درس اصول حضرت آیت الله العظمی سید محمود روحانی (رحمه الله علیه) به مدت دو سال شرکت کردم.
بنده از همان اوائل تحصیل خود در نجف اشرف مشغول به تدریس کتاب های حوزوی مانند علوم عربی و فقه و اصول و عقائد شدم و بعد از آن تدریس سطح عالی فقه و اصول را سال ها ادامه دادم تا این که شاگردان زیادی را -که بعضی از آنها هم اکنون جزو نخبگان حوزه هستند- آموزش و پرورش دادم
تدریس بحث خارج فقه و اصول را در حوزه علمیه نجف اشرف سال ها ادامه دادم تا اینکه بنا به دلایلی مجبور به ترک سرزمین و بارگاه مقدس حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام و حوزه کهن نجف اشرف شدم و در میهن خود ایران و شهر مقدس قم (حرم اهل بیت علیهم السلام) مستقر و مشغول به تدریس بحث خارج اصول، فقه، رجال و تفسیر شدم.
در حال حاضر شاگردان و دانشمندان زیادی از محضر وی استفاده کرده اند و بنا به گفته بسیاری از شاگردانشان، وجه تمایز ایشان نسبت به دیگر علماء را می توان در دقت علمی و عمق نظر زیاد و دیدگاه خاص ایشان نسبت به سخنان فقهاء و برخورداری از روشی نوین در تدریس ایشان و همچنین در علم حدیث و رجال و اختلافات طبقات در آنها نسبت داد که از این حیث بسیار بی نظیر هستند و یکی از اساتید مطرح در این علوم می باشند. ایشان دارای تالیفاتی مهم و ماندگار در زمینه های مختلف هستند که هر یک به نوبه خود زبانزد محافل علمی حوزه و دانشگاه می باشند.